برخی غذاها باعث زرد شدن دندان میشوند؛ برخی از نوشیدنیها مانند قهوه، چای حاوی مواد رنگی بوده و باعث از بین رفتن لایه سفید دندان میشوند؛ بهترین راه برای از بین بردن زردی دندان، استفاده از نخ دندان، مسواک زدن صحیح و اجتناب از غذاها و نوشیدنیهایی است که باعث زرد شدن دندان ها میشوند.
توجه داشته باشید که مصرف مکرر برخی خوراکیهای خاص نیز درخشندگی و سفیدی دندانها را از بین میبرند و باعث ایجاد جرم دندان میشود.
محصولاتی که دارای شکر هستند، موجب رشد باکتریهایی در دهان شده و به تدریج موجب پوسیدگی دندانها میشوند؛ پس بهتر است از مواد شرین مانند شکلات و شیرینی اجتناب کنید.
عوامل زیادی وجود دارد که میتواند باعث زرد شدن دندان ها شود. یکی از این عوامل مصرف غذاهایی است که دندانهای شما را زرد میکند!
قهوه، خوش طعم بوده و هنگام صبح، انرژی بخش هستند؛ اما باعث زرد شدن دندانها میشود. قهوه اسیدی بوده و pH دهان را تغییر میدهد، این موضوع باعث میشود مینای دندان پس از خوردن غذاهای اسیدی، سریعتر آسیب ببیند.
چای به دلیل داشتن مواد رنگی، بدتر از قهوه است. چای سیاه باعث زرد شدن دندان و چای سبز، موجب سبز شدن آن میشود.
باید از نوشیدنیهای دیگری مانند نوشابه و نوشیدنیهای انرژیزِا با طعمهای مصنوعی اجتناب کرد. اگر حتماً باید از اینها استفاده کنید، بهتر است پس از آنها آب یا شیر بنوشید تا خاصیت اسیدیشان کاهش یابد.
سرکهی بالزامیک یکی از طعمدهندههای محبوب سالادخورهاست، اما زیبایی دندانها را تحت تأثیر قرار میدهد، چرا که نهتنها رنگ تیرهای دارد، بلکه نسبتا چسبنده است و به دندانها میچسبد و اگر زود مسواک نزنید، میتواند موجب لک شدن دندانهایتان شود.
توتها مانند زغال اخته و شاه توت، برای شلامتی مناسب بوده و سرشار از آنتی اکسیدان هستند؛ اما باعث زرد شدن مینای دندان شده و پاک کردن رنگ آنها بسیار دشوار است. به گزارش گروه ترمیم دندان ، میتوانید با میکس این میوهها و تهیهی اسموتی و نوشیدن آن با نی، از ایجاد لکه بر روی دندان جلوگیری کنید.
لیمو جز دسته میوههایی است که برای سلامت و زیبایی پوست بسیار مهم است اما این میوه کاملا اسیدی است و به سرعت میتواند مینای دندان را فرسوده کند و بافت زرد دندانها را نشان دهد. بنابرین برای جلوگیری از زردی دندانها سعی کنید از خوردن مداوم خوراکی و میوههای اسیدی جلوگیری کنید.
ععصاره اکثر میوهها از جمله گیلاس، توت و آلبالو سرشار از قند است که موجب تحریک محیط دهان برای رشد باکتری میشود و دندانها را آسیب پذیر میکند و موجب تغییر رنگ و زردی دندانها میشود.
هر ماده خوراکی که بتواند فرش خانه شما را لک کند بر روی دندان نیز همان تاثیر بد را دارد. به عنوان مثال سس گوجه فرنگی، انگور، چغندر بر روی سفیدی دندانها میتواند تاثیر منفی بگذارند.
این تنها غذا و نوشیدنی نیست که دندانها را زرد میکند! زمانی که مینای دندان ها فرسوده شده است، میتوانید عاج دندان را که در زیر آن به طور طبیعی زرد است، مشاهده کنید.
عوامل دیگری که باعث زرد شدن تاج دندانها میشود، عبارتند از:
احتمالاً بعد از خواندن این مقاله، فکر کردید که باید این مواد غذایی را کنار بگذارید! اینطور نیست، با ایجاد چند تغییر ساده در سبک زندگی میتوانید از زرد شدن دندان ها جلوگیری کنید به عنوان مثال اگر خیلی قهوه مینوشید یا سیگار میکشید، مقدار آن را خیلی کم و یا حتی قطع کنید.
همچنین به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا دندانهایتان تمیز بماند و هر شش ماه یکبار به بهداشت کار دهان و دندان مراجعه کنید تا دندان هایتان را تمیز کند.
اگر دندانهای شما بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر رنگ دادهاند و همچنین علائم دیگری نیز ظاهر شدهاند به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.